• Your Basket is Empty
UMAGE gør sig umage for miljøet


En bæredygtig bæredygtighed
Hos UMAGE tænker vi meget på dem vi påvirker på vores vej: Vi laver funktionelle og tidløse designs; vi optimerer transporten med flade pakker, så luksus kan blive tilgængeligt for dig. Målet er at passe godt på miljøet, mens du kan omgive dig med smukke designs til en fornuftig pris.Sådan gør vi:  
GIV NATUREN EN HÅNDSRÆKNING Vi anerkender, at forbrug aldrig kan blive 100% bæredygtigt, derfor gør vi en ekstra indsats for miljøet. Vi har af den grund indgået et samarbejde med NGO’en ‘One Tree Planted’, således vi planter et træ hver gang vi sælger et af vores designs lavet af træ.
Derudover er vi i gang med at skabe et partnerskab med en dansk NGO der renser havet og minimerer plastforureningen, som vil være klar i løbet af 2020.  
HOLDBARE KVALITETSMATERIALER 
Vi designer med materialer af høj kvalitet, ikke kun fordi det ser bedre ud, men også for at sikre, at det er holdbart. Holdbarheden er en af de vigtigste faktorer i en bæredygtig livsstil, så dine UMAGE designs har en lang levetid og således skåner miljøet.

Træ er en af hovedkomponenterne i vores møbler. Det er et tidsløst materiale der ældes med ynde og kan holde gennem generationer. Således begrænser vi behovet for at skulle købe nye produkter til vores hjem. Skovens træer er fjerner CO2 fra atmosfæren mens det gror, men når træet dør i naturen, frigives den mængde af CO2 som træet har opfanget tilbage ud i atmosfæren. Hvis træet, til gengæld, fældes mens det stadig er stærkt, indkapsles CO2’en i træet og forbliver der selv når det omdannes til en stol, bord eller et skab.

Polyester er det tekstil vi oftest benytter til vores stole og skabe. Polyester er holdbart og har den længste levetid, sammenlignet med andre tekstiler som uld og bomuld. Derudover kræver det færre ressourcer at producere polyester og det er lettere genanvende. 1 kg bomuld vurderes at afgive omkring 40 kg CO2, når hele produktionskæden er inkluderet, mens 1 kg polyester kun afgiver omkring 5 kg.

Læder Alt læder fra Sørensen læder, der anvendes til vores stole, overholder den gældende EU-lovgivning, som indebærer de strengeste krav på markedet for både den samlede industri og alle underliggende processer i produktionen. Læderkollektionen DUNES har desuden modtaget Svanemærket, og opfylder derfor de strengeste krav på markedet i forhold til miljø, ressourcer og energiudledning.

LED Vi benytter os af LED-teknologi i vores lyskilder for at reducere energiforbruget, miljøbelastningen samt øge energieffektiviteten så meget som muligt. LED er ekstrem energieffektivt, og skåner deraf miljøet.UDSKIFTELIGE DELE

Livet er foranderligt og vores designs er skabt til at kunne følge med tiden. Der er gået to år og pludselig vil du have læder på dine spisestole, i stedet for velour, så kan tekstilet udskiftes på få minutter. Det samme gør sig gældende for vores loungestole, skabe og mange andre miljømæssigt ansvarlige designs fra UMAGE. Dette betyder, at du kan tilføje et friskt pust til dine designs og dit hjem uden at skulle anskaffe et helt nye møbler, for på den måde at spare på verdens ressourcer.

Tekstilet på The Reader og A Conversation Piece lænestolene kan let udskiftes med et indbygget klik-system. Tekstilet på Time Flies stolene hurtigt lynes af og erstattes af en ny farve eller tekstiltype til enten sædet, ryglænet eller begge dele. Dørene til Treasures og Audacious skabet, sidebordet og tv bænken kan tages af og erstattes med en ny farve eller variant. Dertil er alle vores designs skabt til at kunne skilles ad, så slidte dele kan udskiftes eller sorteres ansvarligt på genbrugsstationen.

Konceptet bag vores lampekollektion tager udgangspunkt i at du køber lampeskærm og tilbehør separat, for på denne måde at holde forbruget så minimalt som muligt og sikre, at du ikke ender med at få et ledningssæt eller en lampestander med hjem, som du ikke har brug for.  MULTIFUNKTION OG FLEKSIBILITET 


Hvorfor har din bordlampe eller sidebord ikke et USB-outlet så du kan oplade din telefon? Hvorfor ikke skabe ekstra opbevaring, hvor pladsen er tilgængelig? Hos UMAGE stiller vi ikke kun disse spørgsmål, vi besvarer dem også. Et af vores vigtigste aspekter når det kommer til møbel- og belysningsdesign er multifunktion og fleksibilitet. At designe med mere end én funktion i tankerne er en bæredygtig tankegang, da det reducerer antallet af produkter du har brug for at købe når du skal indrette dit hjem. Derfor er størstedelen af vores lamper fleksible og kan bruges som enten pendler, gulvlamper, bordlamper og væglamper ved hjælp af vores tilbehørsudvalg.

Livet ændrer sig over tid når vi flytter, bygger om eller tilføjer nye medlemmer til familien. Vores fleksibilitets-koncept forbedrer derfor anvendelsen af lamperne over tid i form af nye indstillinger der matcher nye behov og som sikrer, at du ikke behøver at anskaffe nye lamper hver gang en større ændring finder sted i dit hjem.  


KOMPAKT OG GENANVENDELIG EMBALLAGE


Hvis du stopper op og tænker over hvor mange bokse der transporteres hver eneste dag verden over, kan du næsten blive svimmel. Netop derfor bliver alle vores designs skabt ud fra det princip at de skal kunne pakkes i flade pakker og på den måde sørger vi for at optimere den verdensomspændende logistik og minimere emballagespild. Mens andre designvirksomheder sender ti lastbiler afsted med få store pakker, sender vi kun én lastbil, pakket med hundredvis af flade pakker, så pladsen udnyttes til fulde. Tag for eksempel vores Silvia lampe: Hvis den skulle transporteres samlet, ville den fylde det samme som 80 flade Silvia emballagebokse gør i dag. Dertil er mange af vores designs skabt med udgangspunkt i, at mindre dele nemt kan udskiftes, enten af praktiske hensyn eller fordi moden skifter. Denne fleksibilitet betyder, at vi i stedet for at skulle transportere eller opbevare en komplet lænestol, i samtlige varianter, i stedet kan tilbyde varierede muligheder og løsninger med ét fleksibelt basisprodukt på mindre plads.

Som et direkte resultat reducerer vi den verdensomspændende CO2-udledning og klimaaftryk, og gør vores bedste for at vores planet bliver et bedre hjem for os alle. Fordi vi minimerer lager- og transportomkostninger kan vi gøre dansk design tilgængeligt for alle. Der er jo ikke nogen grund til, at dansk design skal koster en formue, vel?

For at minimere emballagespildet yderligere har vi skabt et nyt emballagekoncept, der opfordrer til genanvendelse af emballagen, som smukke opbevaringsbokse, designet helt uden UMAGE-branding. Det nye emballagekoncept implementeres løbende fra januar 2020, hvor også skum og plast erstattes af miljøvenligt honeycomb-papir, for at minimere plastaffaldet, når du køber et UMAGE design. Når dit nye produkt er pakket ud, kan du således genanvende boksen til opbevaring og laden pynte på din hylde eller ovenpå skabet - således gentænker vi vores emballage til gavn for dig og miljøet.

GENANVENDELSE 

Alle vores designs kan adskilles og opdeles i grundelementer til genbrug, og slidte dele kan udskiftes, for at forlænge designets levetid.

Al polypropylen brugt i vores Carmina, Conia, Lora, Silvia og Alva lampeskærme er genanvendeligt termoplastisk polymer, som er et nedbrydeligt materiale der kan smeltes om til nye genanvendelige designs.

Ved indkøb af fjerene, der bruges i vores Eos lampeskærme, genbruger vi et biprodukt fra fødevareindustrien. Gåsefjer, som normalt ville blive destrueret, bliver i stedet renset og genanvendt til at skabe smuk belysning, hvilket mindsker miljøpåvirkningen. Ingen af vores gåsefjer stammer fra levende eller mishandlede gæs. Det er krævet af loven og alle større detailforhandlere verden over, at UMAGE dokumenterer oprindelsen og en etisk forsvarlig håndtering af alle gæs og fjer.

UMAGE er et unikt dansk ord for 'at gøre en indsats', og det gør vi hver dag hos UMAGE - for dig og for miljøet! Vi er alle ansvarlige for miljøet, og vi er nødt til at gribe ind for planetens skyld. Hos UMAGE gør vi denne ekstra indsats ved at være grøn og bæredygtig, ved altid at udforske nye materialer, funktionaliteter og produktionsmetoder, for at skabe designs med en bæredygtig livscyklus.